Z Jilemnice bez bodu

Na druhý turnaj vyrazila Lokomotiva na sever, konkrétně do Jilemnice. Jak se jí dařilo popisuje následující článek.

 

TJ Lokomotiva Louny - SCC SKP Semily 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Lounští vstoupili do zápasu velice dobře - pozorně bránili, po většinu času drželi míček na svých čepelích a motali soupeři hlavu kombinacemi u jeho branky. Semily vytvořily tříčlenný obranný val před vlastní svatyní, a tak se naši hráči radovali pouze jednou - zásluhou Svobodovy dorážky. Ke konci třetiny však bylo vyrovnáno. Standardní situaci zakončil útočník hostí přesně mířenou střelou k pravé tyči Gieszmannovy branky. A jakoby tento moment odstartoval lounské trápení. Celá druhá třetina se nesla ve znamení individuálních chyb, nepřesných kombinací a nesmyslných pokusů o kličkovanou na vlastní polovině hřiště. Trest přišel v 6. minutě poslední části hry, kdy opět ze standardní situace skórovaly Semily a otočily tak stav utkání. Lokomotiva následně zvedla hlavu a začala se tlačit do útoku. Ani ty nejvyloženější šance však nedokázala proměnit a k úspěchu nevedla ani přesilová hra. Nakonec inkasovala ještě třetí gól při power-play, a tak tragický výkon vynesl první letošní prohru.

 

1. FBK Jablonec n/N „B” - TJ Lokomotiva Louny 7:3 (1:2, 2:1, 4:0)

Jablonec, posilněný několika áčkaři, byl favoritem tohoto utkání. Lépe však odstartovala Lokomotiva. Držela protivníka daleko od svého gólmana a zásluhou trefy Beníška a ráně Čížka vedla po první třetině nejtěsnějším rozdílem. Po chvíli bylo ještě veseleji, když se na začátku druhé třetiny prosadil dalekonosnou střelou Valoušek. Jablonec se pomalu rozehrával a začal mocně zatápět naší obraně, která však v čele s vynikajícím Gieszmannem dlouho držela šance na bodový zisk lounských. Do konce třetiny se Jablonci přeci jen podařilo srovnat brankový účet, a tak se do poslední části hry nastupovalo za vyrovnaného stavu. Zásluhou dvou skvěle sehraných přesilových her šel soupeř do vedení a brzy na to Lokomotiva prohrávala již 6:3. Soupeř zcela kontroloval hru, naši borci měli problémy s rozehrávkou a do šancí se téměř nedostávali. Po faulu na Herinka bylo přece jen nařízeno trestné střílení, které neproměnil Bartoš. Zápas nakonec skončil ještě poměrně milosrdným výsledkem, několika haškovskými zákroky k tomu přispěl náš gólman a také dobře postavená branková konstrukce.

Lokomotiva si tak neveze domů ani jeden bod. V listopadu jí čeká odveta, v Litvínově nastoupí proti stejným soupeřům. Doufejme, že s výrazně lepším bodovým ziskem...

JaB

Diskusní téma: Z Jilemnice bez bodu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek