Výhra na domácí palubovce - Lokomotiva přetlačila Žatec

Dne 6. února hostila Lokomotiva další turnaj v rámci florbalového kolotoče. Los jí tentokrát přiřadil těžké soupeře - FbC Panteři Žatec a FBC TBC 68 Ústí nad Labem.

 

TJ Lokomotiva Louny - FbC Panteři Žatec 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

V úvodním zápase si letošní premiéru odbyla bývalá dlouholetá opora lounských zadních řad Jan Semrád, který tak posílil chřipkou oslabený tým. Louny si byly vědomy, že soupeřovou hlavní zbraní jsou výborně zvládnuté rychlé protiútoky. Hráči tak byli nabádáni zejména ke hře ze zabezpečené obrany. Přesto se však jako první prosadili hosté. Druhá třetina byla, jak je tomu u našeho souboru typické, mnohem povedenější než samotný úvod. Po brance Paseky a přesilovkové trefě Herinka se Lokomotiva dostala do vedení. Hrál se atraktivní florbal plný osobních soubojů a brankových příležitostí. Když už se však útočníkům na obou stranách podařilo překonat brankáře, zvonily až do konce třetiny pouze tyče. I úvod třetího dějství patřil domácím, když po pouhých 19 vteřinách navýšil vedení Lokomotivy Svoboda. Žatečtí však rozhodně nesložili zbraně. Vynaložené úsilí se jim vyplatilo, když v osmé minutě snížili na rozdíl jediné trefy. Utkání tak bylo napínavé až do posledních vteřin a diváci se rozhodně nenudili. Lounští hráči si však vítězství již nenechali vzít a ukořistili 3 velice cenné body za skalp silného protivníka. 

 

TJ Lokomotiva Louny - FBC TBC 68 Ústí nad Labem 2:6 (1:4, 1:1, 0:1)

Lokomotiva nemohla ve druhém utkání narazit na zdatnějšího soka - ústečtí jsou jediným neporaženým týmem 3. ligy mužů. A začátek střetnutí jako by tomu chtěl přitakat. Hosté rozhodně nezačali vlažně a již v desáté minutě vedli 4:0. Lokomotiva, povzbuzená předcházejícím úspěchem, se nechtěla vzdát tak snadno. Zlepšenou hrou dokázala brankami Pihrta a Herinka snížit na rozdíl dvou branek. Ústečtí však po celý zápas předváděli výkon hodný adapta na postup do vyšší soutěže a častokrát zamkli domácí celek na jejich polovině hřiště. Lokomotiva občasně vyrážela z defenzivy na zteč soupeřovy svatyně, její střelci se však už bohužel do statistik nezapsali. V zápase padly ještě dvě branky, domáci nakonec podlehli v poměru 2:6.  

 

Kanadské bodování turnaje
Paseka Michal - 1+2 (1+1, 0+1)
Herink Jan - 2+0 (1+0, 1+0)
Pihrt Martin - 1+1 (0+1, 1+0)
Svoboda Marek - 1+0 (1+0, 0+0)
Cesar David - 0+1 (0+0, 0+1)


Trestné minuty
Prokeš Jan - 4 (podražení, hra na zemi)
Cesar David - 2 (hra na zemi)
Herink Jan - 2 (opakované přestupky)

 

JaB

Diskusní téma: Výhra na domácí palubovce - Lokomotiva přetlačila Žatec

Gramatický rýpal

povedenější než
zteč

Re: Gramatický rýpal

Díky, opraveno

Přidat nový příspěvek