V Lounech bez bodu

Louny - dva z nejtěžších soupeřů čekaly Lokomotivu na domácí půdě. V prvním to bylo nově vzniklé družstvo Fbc Most 2010, které během své krátké historie dokázalo suverénně postoupit do 3. ligy mužů a i v ní se svými doposavadními výkony řadí mezi favority. Druhé střetnutí nabízelo porovnání sil s druhým mužstvem minulého ročníku, letos zatím 100% týmem FBC Panthers Liberec.

 

TJ Lokomotiva Louny - Fbc Most 2010 4:8 (1:2, 2:1, 1:5)
Do prvního zápasu s tímto soupeřem nastoupila Lokomotiva s cílem zahrát si pěkný florbal a pokusit se urvat nějaké body. Průběh zápasu dlouho nasvědčoval tomu, že by nemusela odejít s prázdnou. Třikrát se Most ujal jednobrankového vedení, třikrát dokázaly Louny srovnat stav utkání. Zásluhu na tom měli zejména Kinšt, Vitoušek a Pihrt, kteří se trefili do černého. Po dvou třetinách vyrovnaný stav dodával lounským optimismu. Hned v úvodu závěrečné části poslal Lokomotivu do vedení Kinšt, následoval však tlak hostujících hráčů, kterému dokázala lounská defenziva vzdorovat jen stěží. Pěti brankami v řadě převážil Most skóre na svou stranu. Celkový výsledek vyznívá pro lounské borce snad až příliš krutě, za svůj výkon v prvních dvou třetinách se ale rozhodně stydět nemusí.

Branky: Kinšt (Stránský), Vitoušek (Paseka), Pihrt (Svoboda), Kinšt (Pihrt)

 

FBC Panthers Liberec - TJ Lokomotiva Louny 6:4 (2:1, 1:0, 3:3)
Mužstvo Liberce nedorazilo do lounské sportovní haly v hojném počtu a i úvod střetnutí napověděl tomu, že se bude soustředit spíše na defenzivu a sázet na rychlé protiútoky. Lokomotiva začala aktivně, zasypala soupeřovu svatyni řadou střel a donutila libereckého brankáře vytáhnout z rukávu několik výtečných zákroků. Nakonec se na ní usmálo štěstí ve 14. minutě, když poslal Louny do vedení Herink. V následujících vteřinách předvedli svůj um také útočníci ze severu a dvěma slepenými brankami obrátili stav utkání. Druhá třetina se nesla ve vyrovnaném duchu, a i když si lounští hráči vytvořili několik příležitostí, udeřilo na druhé straně. Do poslední části tak Lokomotiva nastupovala za nepříznivého stavu 3:1, avšak odhodlaná s výsledkem ještě něco udělat. Během necelých pěti minut završil Herink svůj hattrick a začínalo se od nuly. Liberec se sice nedostával do šancí tak často, byl v nich ale značně produktivní. Dvěma góly se ujal vedení 5:3, a i když naději ještě vykřesal snížením Pihrt, na body to nestačilo. Závěrečné slovo totiž patřilo opět Liberci, a tak Lokomotiva musela skousnout první letošní turnaj bez výhry. Dlužno dodat, že několika hrubými chybami v rozehrávce a neproměňováním šancí se o možnost cenného skalpu připravila sama. Speciální poděkování patří malým návštěvníkům z dětského domova, jejichž fandění vytvořilo ve sportovní hale krásnou atmosféru!

Branky: 4x Herink (3x Pihrt, Čížek)

JaB

Diskusní téma: V Lounech bez bodu

2.

Liberec byl poslední sezonu na druhé pozici, ligu vyhrálo Ústí.

Re: 2.

Díky, opraveno:)

Přidat nový příspěvek