Tříbodový Tanvald

Lokomotiva opět vyrazila k ligovým bojům již o den dříve. Zda ji tento tah pomohl k úspěchu se dozvíte v následujícím článku.

 

TJ Sokol Koberovy - TJ Lokomotiva Louny 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)

Do prvního zápasu nastoupila Lokomotiva s jasným cílem - získat proti předposlednímu celku tři body. V brance k tomu měl přispět po delší době nastoupivší gólman Michal Charvát. Úvod však celému týmu příliš nevyšel - Lukáš Rutkovský dokázal vsítit branku domácích již po 39 odehraných vteřinách. Ujala se tak již první střela Kober. Domácí pokračovali v dobré hře a netrvalo dlouho a vsítili branku druhou. Naštěstí dokázali lounští hráči rychle odpovědět, když se Michal Paseka prosadil střelou z levého křídla. Do druhé třetiny vstoupila Lokomotiva jako vyměněná. Nejprve srovnal stav utkání freestylovým trikem kapitán Marek Svoboda a po 18 vteřinách poslal Miloš Beníšek Louny poprvé do vedení. Naši hráči si dobrou kombinací dokázali vynutit fauly soupeře, a tak došlo dokonce na dvojnásobnou přesilovku, kterou zužitkoval Jan Bartoš střelou z mezikruží po nahrávce Michala Paseky. Jakoby však nemělo sebevědomí našich hráčů stoupnout příliš vysoko, v pokračující klasické početní výhodě inkasovali branku, která znamenala snížení stavu na 3:4. Do třetí části tak Lokomotiva musela nastoupit plně soustředěná. Zlepšenou defenzivní hrou a kvalitním výkonem gólmana již neinkasovala. Naopak si dokázala vynutit výhodu trestného střílení, které proměnil Jan Bartoš. Lokomotiva tak získala důležité vítězství, i když se rozhodně nerodilo snadno a hráči Sokolu Koberovy byli více než důstojným protivníkem.

 

SK Bivoj Litvínov B - TJ Lokomotiva Louny 7:4 (2:2, 2:0, 3:2)

Litvínov dorazil do tanvaldské sportovní haly ve velice silné sestavě, kurz bookmakerů by asi hovořil jasně v jejich prospěch. Hráči Lokomotivy tak rozhodně netrpěli nervozitou z povinného bodování, což se projevovalo po celý zápas i na hřišti. Jak je to pro náš celek příznačné, podávali lounští hráči proti favoritovi mnohem ucelenější výkon, než v prvním zápase. Petr Kučera je dokonce poslal po úniku a překvapivé střele od levého mantinelu do vedení. Litvínov dokázal rychle odpovědět, ale Jan Herink svým přesilovkovým gólem strhl vedení opět na stranu Loun. Do konce druhé třetiny se prosazovali pouze litvínovští a před poslední třetinou měli tak dvoubrankový náskok. Naději na zvrat vykřesali postupně Marek Svoboda a Martin Pihrt, který srovnával stav na 4:4. To však již bylo bohužel od našich hráčů vše. Bivoj dokázal vsítit tři ještě branky a v klidu si tak dokráčel pro vítězství.

 Aktualizace - vyrovnávací branku Loun ve skutečnosti vsítil Miloš Beníšek po nahrávce Jana Herinka. Jeho projektil zasáhl brankářovo rameno a obloukem padal za jeho záda. Vznikla tak nepřehledná situace a rozhodčí mylně připsali gól Martinu Pihrtovi.

Lokomotiva nakonec splnila cíl přivést alespoň tři body. Těšit nás může fakt, že po nepříliš vydařeném prvním zápase dokázala statečně čelit silnému Litvínovu. Oba gólmani - Michal Charvát i Lukáš Kuďousek - podali dobrý výkon. Naši hráči také dokázali využít dvě přesilové hry. Další utkání se bude konat na domácí palubovce - 5. února přivítáme Žatec (10:35) a Ústí nad Labem (15:20). Všichni příznivci jsou proto srdečně zváni!

 

 Kanadské bodování turnaje

Jan Bartoš - 2+2 (2+1, 0+1)

Jan Herink - 1+2 (0+1, 1+1)

Michal Paseka - 1+2 (1+2, 0+0)

Marek Svoboda - 2+0 (1+0, 1+0)

Martin Pihrt - 1+1 (0+0, 1+1)

Miloš Beníšek - 1+0 (1+0, 0+0)

Petr Kučera - 1+0 (0+0, 1+0)

 

 Trestné minuty

Petr Kučera - 2 (hra na zemi)

Jan Prokeš - 2 (opakované přestupky)

 

JaB

Diskusní téma: Tříbodový Tanvald

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek