Sezóna 2010/11

 Lokomotiva si loňským 3. místem v Ústecké lize mužů opět vybojovala privilegium poměřit síly s týmy 3. ligy. Znalci florbalu vědí, že tento mladý, ale rychle se rozvíjející sport získává stále více příznivců a kvalita všech soutěží se rychle zvyšuje. Lounští borci splnili hlavní cíle – hrát pěkný florbal a udržet nejvyšší regionální soutěž i pro příští rok. Podívejme se nyní na základní kameny letošních úspěchů. 

Brankáři
Jedná se o tradičně silný post lounských florbalistů a ani letos tomu nebylo jinak. V úvodu ročníku nastupoval převážně Kuďousek, kterého později vystřídali bratři Charvátové – zejména starší Michal. Neztratil se však „absolutní univerzál“ Kučera, který odchytal tři zápasy.

Obrana
Louny byly vždy pověstné taktickou hrou zaměřenou zejména na defenzivu. Před letošní sezónou odešla jedna z dlouholetých opor – Václav Semrád. Naopak na půlroční hostování přišel prvoligový odchovanec Kapucián. Nastupovali tak na jedné straně staré známé tváře - Janda, Prokeš, na straně druhé nováčkové – Zikmund, Čížek. Premiérovou sezónu na beku si odbyl Bartoš, několikrát si zde zahrál i zkušený Stránský a samozřejmě univerzál Kučera. Celkově lounští hráči povolili soupeřům 110 branek, což je 5. nejlepší výkon v lize.

Útok
V ofenzivě se naopak konal velký návrat, když „mateřskou dovolenou“ ukončil Herink. Útočné formace se nakonec ustálili takto: Svoboda-Pihrt-Paseka a Beníšek-Kinšt-Herink. Pro Kinšta to byla první sezóna, kdy stabilně patřil do A-týmu, ostatní útočníci již sebou mají vždy několik odehraných let. V útoku si zahrál také Stránský, který vyzkoušel pozice hrota i křídla, zapomenout samozřejmě nesmíme ani na Kučeru. Jak již bylo řečeno, Louny nikdy nepředváděly ofenzivní hody, naši hráči bohužel vstřelili nejméně gólů ze všech zúčastněných týmů.

Nový systém
Po změně na trenérském postu naordinoval svému týmu nový kouč Svoboda systém 2-2-1, který opouští hru s centrem a namísto něj operuje na hřišti předsunutý hrotový útočník. Lokomotiva tento systém aplikovala jako jediná ze všech mužstev 3. ligy a znamenal značné ulehčení přechodu do útočné fáze hry.

Lounské nej

Vítěz kanadského bodování: Marek Svoboda (15 + 5)
Nejlepší střelec:   Marek Svoboda (15)
Nejlepší nahrávač: Jan Herink, Michal Paseka (8)
Brankář s nejvyšší úspěšností zákroků: Michal Charvát (84 %)
Nejtrestanější hráč: Jan Prokeš (16 TM)
Hráč s nejtvrdší střelou: Milan Čížek (149 km/h)
Hráč s nejpřesnější střelou: Jan Kapucián
Nejlepší exekutor nájezdů: Miloš Beníšek
Nejrychlejší hráč: Jan Kapucián
Brankář s největší úspěšností na nájezdy: Michal Charvát

 

Statistické zajímavosti

  • nejhorší střelecká potence v soutěži (65 branek ve 20 zápasech)
  • nejméně střeleckých pokusů (473) a jejich druhá nejnižší úspěšnost (13,7 %)
  • průměrné využívání přesilových her (21,4 %)
  • podprůměrné bránění v oslabení (66,7 %)
  • málo obdržených trestů - pouze 74 trestných minut
  • průměrná návštěva 15 diváků na zápas :-)

JaB

Diskusní téma: Sezóna 2010/11

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek