Junioři vybojovali bod v poslední vteřině

V neděli 4. září sehráli v Českém Dubu junioři TJ Lokomotivy Louny  utkání prvního a druhého kola nové sezóny, v prvním zápase se  utkali s Jazzmany Žatec a v druhém s domácím týmem S.O.S. SCP Český Dub - Osečná. Již tak úzký kádr byl oslaben vynucenou absencí tahouna týmu Michala Paseky, který nemohl na sever odcestovat z pracovních důvodů, juniory tak doplnil starší žák Jarda Bielik.

TJ Lokomotiva Louny - Jazzmani Žatec 4:6 (0:2,1:0,3:4)

Jazzmani vedli již od druhé minuty utkání a svůj náskok běhěm první třetiny navýšili na 0:2. Ve druhé třetině snížil po kombinaci s Davidem Pasekou nejmladší lounský hráč, starší žák Jaroslav Bielik a tak Lokomotiva do třetího dějství vstupovala s jednogólovým mankem. Hned v úvodu třetí třetiny si své role zopakovali Paseka s Bielikem a bylo srovnáno na 2:2. Nerozhodný stav ve třetí třetině vydržel jen do čtvrté minuty, kdy Jazzmani během dvaceti vteřin znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Lounští se však nevzdávali a čtyři minuty před koncem zápasu snížil David Paseka na 3:4. Lokomotiva byla na koni a tlačila na Jazzmany, o možnost vyrovnání se však hráči Loun připravili sami, příliš netrpělivě se hrnuli do útoku s nezajištěnou obranou a nabídli tak Jazzmanům prostor k několika brejkům. Dva z nich hráči Žatce využili a opět vedli o dvě branky 3:6. David Paseka v poslední minutě už jen korigoval na konečných 4:6.

Za zmínku stojí, že David Paseka (2+2) byl u všech gólů Loun a o všechny góly Žatce se postarali hráči Linka (3+2) a Jakubko (3+0).

Sestava Loun: Charvát - Kinšt, Hloucha, Princ - Paseka D., Novák, Bielik, Čížek, Zikmund
Branky (asistence): 25. a 28. Bielik (Paseka), 33. a 37. Paseka (Čížek, Hloucha) - 2., 17. a 37. Jakubko (2x Linka, Dufek), 12., 17. a 37. Linka (2x Krejčí, Voděra)

S.O.S. SCP Český Dub-Osečná - TJ Lokomotiva Louny 6:6 (1:2,3:1,2:3)

Skóre se ve druhém zápase Loun měnilo jako na houpačce. První třetinu vyhrála Lokomotiva po gólech Tomáše Prince a Jakuba Nováka 2:1. Druhá třetina se naopak vydařila soupeři když třemi góly během 3 minut otočil na 4:2. Sedm vteřin před koncem druhé části však Tomáš Princ snížil na rozdíl jediné branky a do třetí třetiny se šlo za stavu 4:3. V úvodu závěrečné části se nebojácně pustil před branku soupeře David Paseka, byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. V něm Paseka využil menší mrštnosti golmana Osečné a srovnal na 4:4.

 

V polovině třetí třetiny však nejprve dostal 2 minuty T. Princ a za chvilku se k němu na trestnou posadil i Michael Kinšt, který po neúspěšném brejku máchl svou florbalkou tak nešikovně, že mu vyletěla směrem k brankáři Osečné. Lokomotiva se tedy musela bránit ve třech proti pěti. Výhodu dvou mužů v poli navíc však Osečná využila. Čtyři minuty před koncem zápasu to po dalším gólu v lounské síti bylo 6:4 pro Osečnou.

Minutu a půl před koncem utkání si vzal Pavel Janda (vedoucí mužstva) pro lavičku Loun oddechový čas, přesunul důrazného obránce Tomáše Prince do útoku k dvojici Paseka, Bielik. Tento tah se ukázal jako šťastný a půl minuty před koncem utkání završil hattrick Tomáš Princ, když po nahrávce Bielika snižil na rozdíl jediné branky.  Na buly po vstřeleném gólu a posledních 30 vteřin utkání byl odvolán z branky Tomáš Charvát a do hry šlo rovnou šest hráčů Lokomotivy. Milan Čížek vybojoval míček u levého mantinelu, zavezl ho za branku Osečné a poslal nahrávku před branku, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval opět Tomáš Princ a v poslední vteřině utkání překonal brankáře Osečné. Zajistil tak pro juniory Lokomotivy Louny první bod v sezóně.

Sestava Loun: Charvát - Kinšt, Hloucha, Princ - Paseka D., Novák, Bielik, Čížek, Zikmund
Branky Loun: 4., 25., 36. a 36. Princ, 9. Novák, 29. Paseka D. (sn)