Dvě výhry mužů!

Jilemnice - import šesti bodů, tři výhry v prvních čtyřech utkání. Dle věrohodných pamětníků se jedná o nejlepší start do sezóny v historii lounského florbalu!

 

1. FBK Campus Jablonec n/N B - TJ Lokomotiva Louny 3:7 (0:3, 1:1, 2:3)

V minulém ročníku dokázala Lokomotiva Jablonec dvakrát porazit a 100% úspěšnost bodového zisku si uchovala i po prvním letošním střetnutí. Základ výhry položili lounští hráči v první třetině. Pozornou hrou nepouštěli soupeře do vážnějších šancí, naopak sami dokázali třikrát skórovat. K prvním dvěma zásahům pomohly Lokomotivě standardní situace - nejprve se rychlým rozehráním prosadil Svoboda, následně po nacvičené souhře nekompromisní střelou Vitoušek. Domácí dostali šanci na snížení v podobě přesilové hry, v ní však pláchl jabloneckým zadákům Pihrt a tváří v tvář brankáři se nemýlil. Druhá třetina začala v poklidném tempu, a když Vitoušek zvyšoval na čtyřbrankový rozdíl, zdálo se, že Lokomotiva míří k pohodovému vítězství. Nebyl by to však lounský tým jak ho známe, kdyby nezajistil divákům notnou dávku napětí. Jablonečtí dokázali v druhé třetině korigovat stav, hned v úvodu té další se prosadili znovu a kontaktní gól přišel v polovině závěrečné části - 3:4. Lounští reagovali oddechovým časem a na jejich hokejky se pomalu vracela jistota. Důležitým pátým gólem zkompletoval hattrick Vitoušek a po několika vteřinách využil chybnou rozehrávku Jablonce Herink. Ten samý hráč dokázal zužitkovat přesilovou hru v závěrečných minutách a pečetil tak vítězství lounských.

Branky: Svoboda, 3x Vitoušek (2x Bartoš, Svoboda), Pihrt (Cesar), 2x Herink (na druhou Pihrt)
Gólman: Charvát Michal, 25/28, 89,29% úspěšnost

 

TJ Lokomotiva Louny - TJ Spartak Rokytnice n/J 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Jednalo se o první střetnutí Lokomotivy s Rokytnicí a konečný výsledek i průběh třetin vypovídá o nadmíru vyrovnaném zápasu. Lounským se přestala dařit kombinace, a tak místo florbalové krásy nabídlo utkání bojovnou hru plnou osobních soubojů. Co však Lokomotivě upřít nemůžeme, jsou zlepšené výkony v přesilových hrách, což potvrdil v polovině úvodní části Pihrt. Již po dvanácti vteřinách druhé třetiny překonal hostujícího gólmana Kinšt. Krátce na to dokázal ještě svou aktivitou v útočné třetině vybojovat trestné střílení, Beníškovu bekhendovou kličku však brankář Rokytnice dokázal zneškodnit. Hosté zvýšili obrátky a kontaktní brankou se dostali zpět do hry. Když potom v páté minutě poslední třetiny dokázali srovnat stav utkání, brali si lounští oddechový čas. Rokytničtí předváděli běhavý florbal, měli střeleckou převahu. Charvát v lounské brance se rozhodně nenudil a několika skvělými zákroky držel nerozhodný stav. Louny kontrovali taktickou vyspělostí a nasazením. Po zranění Cesara museli stáhnout hru na tři obránce a začali s napadáním soupeřovy rozehrávky. Florbaloví bohové nakonec stáli při Lokomotivě, krásnou kombinaci středem hřiště zakončil Pihrt a zajistil tak Lounům třetí výhru v řadě.

Branky: 2x Pihrt (Svoboda, Kinšt), Kinšt (Pihrt)
Gólman: Charvát Michal, 31/33, 93,94% úspěšnost

 

Sestava

B: Charvát Michal, Charvát Tomáš
O: Bartoš Jan, Beníšek Miloš, Prokeš Jan, Stránský Vojtěch
Ú: Cesar David, Herink Jan, Kinšt Michael, Pihrt Martin, Svoboda Marek „C”, Vitoušek David

 

Kanadské bodování turnaje

Pihrt Martin 3+2 (1+1, 2+1)
Vitoušek David 3+0 (3+0, 0+0)
Svoboda Marek 1+2 (1+1, 0+1)
Herink Jan 2+0 (2+0, 0+0)
Kinšt Michael 1+1 (0+0, 1+1)
Bartoš Jan 0+2 (0+2, 0+0)
Cesar David 0+1 (0+1, 0+0)

 

Trestné minuty

Cesar David - 2 (sekání)
Prokeš Jan - 2 (nedovolená vzdálenost)
Stránský Vojtěch - 2 (držení)
Vitoušek David - 2 (hrubost)

JaB

Diskusní téma: Dvě výhry mužů!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek