Dvě prohry pod stromeček

 Lokomotiva vyjela vstříc svým soupeřům už den předem, aby si tak zajistila dostatečný spánkový příděl a vyhnula se případným komplikacím souvisejích s očekávanou sněhovou nadílkou. Neměla před sebou však lehký úkol, když se jí do cesty měly postavit mužstva Liberce a České Lípy.

 

TJ Lokomotiva Louny - FBC PANTHERS LIBEREC 2:13 (1:3, 1:5, 0:5)

Lounští nastoupili do zápasu v mírně pozměněné sestavě, chyběli totiž Kuďousek, Herink a Paseka. Zpočátku se zápas nevyvíjel špatně, když nahozením z vlastní poloviny hřiště překvapil hostujícího gólmana Kapucián a srovnal tak stav utkání na 1:1. Od tédoby však Lokomotiva tahala za kratší provaz a takticky vyspělý protivník ji přehrával především kombinačním florbalem. Branky padaly jedna za druhou, Kinštova trefa po pěkné Beníškově přihrávce znamenala snížení pouze na 2:7. To byla však poslední gólem okořeněná akce "domácích", a tak po neutuchající střelecké chuti Liberce skončil zápas rozdílem jedenácti branek.

 

FBC CL Evans Česká Lípa B - TJ Lokomotiva Louny 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Do druhého zápasu vstupovali naši hráči s cílem odčinit předešlou prohru. Naplňovat jej začal Kapucián, když se prosadil po důrazu před brankou soupeře. Domácí však nastoupili v silné sestavě, měli po celou dobu zápasu územní převahu a aktivním presinkem narušovali rozehrávku Loun. Hráči Lokomotivy však neskládali zbraně, srdnatě bojovali a na začátku třetí třetiny se jim tato snaha vyplatila, když je Svoboda poslal do vedení 2:1. Tlak domácích se však stupňoval a po vyrovnání stavu v přesilové hře se tři minuty před koncem prosadili ještě jednou, pro změnu ze standartní situace. Nakonec tak Lokomotiva podlehla v dramatickém zápase České Lípě o jednou branku, ačkoli ti si vítězství pravděpodobně zasloužili. Pozitivem byl výkon Kučery, na kterém rozhodně nebylo znát, že odchytal teprve třetí soutěžní utkání a předvedená zarputilost našich hráčů, kteří na hrací ploše nechali opravdu vše.

 

Příděl zápasů v letošním roce je za námi, naši borci v pěti z nich dokázali zvítězit, sedmkrát odešli poraženi, což není na nováčka soutěže vůbec špatná bilance! Další turnaj se koná 15. 1. 2011, postaví se nám TJ Sokol Koberovy a SK Bivoj Litvínov B. 

 

Kanadské bodování turnaje

Jan Kapucián 2+1

Marek Svoboda 1+0

Michael Kinšt 1+0

Miloš Beníšek 0+1

 

Trestné minuty

Jan Kapucián 2

Michael Kinšt 2

JaB

Diskusní téma: Dvě prohry pod stromeček

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek