Doma bez bodu

Louny - dva těžké zápasy bez bodového zisku, tak by se dal ve stručnosti charakterizovat lounský turnaj. Na všem špatném je však něco dobrého, pro Lokomotivu například pětigólové obrození Milana Čížka či čtyři asistence Jana Herinka.

TJ Lokomotiva Louny - TJ Turnov 4:6 (2:1, 1:3, 1:2)

Proti favorizovanému Turnovu nastoupila Lokomotiva bez respektu. Pozornou obranou nepouštěla soupeře do vážnějších střeleckých příležitostí a sama dokázala držet balónek na soupeřově polovině. I přes to, že jako první inkasovala, dokázala srovnat stav utkání, když se ujala Beníškova střela po standardní situaci. Do konce úvodní části hry se prosadil ještě Čížek a Louny tak o první přestávce překvapivě vedly. Základ budoucího vítězství položil Turnov ve druhé třetině. Na samém úvodu dvěma slepenými góly otočil stav utkání a takticky vyspělým výkonem víceméně kontroloval utkání. Lokomotiva se nevzdávala, několikrát řádně hostům zatopila, ale utkání vejde do dějin v kategorii „naše hezké prohry”. Pozitivem závěrečné části byla sympatická snaha domácích hráčů o srovnání skóre, zkompletování hattricku Čížka po krásném přečíslení a nahrávce Pihrtově k tomu ale nestačilo.

Gólman: Gieszmann T.
Branky: Beníšek (Bartoš), 3x Čížek (Svoboda, Herink, Pihrt)

 

Fbc-USK Ústí nad Labem - TJ Lokomotiva Louny 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)

Jednoznačným cílem druhého souboje na domácí palubovce bylo vítězství nad ústeckými a Lokomotiva nezačala vůbec zle, jako první totiž vsítil branku hráč v červeném - konkrétně Čížek. Ústí dokázalo do konce třetiny srovnat stav, na úvod druhé části si ale lounští hráči schovali jeden z mála hezkých okamžiků tohoto utkání. Ve vlastním oslabení vystihl rozehrávku soupeře Pihrt, zvítězil v rychlostním souboji s bránícím hráčem a střelou pod horní tyčku poslal naše barvy do vedení. Zápas začínal byl čím dál tím více emotivním představením plným osobních soubojů za hranicí pravidel a skóre se měnilo jako na houpačce. Jen chvíli se ústečtí radovali z vedení 3:2 a už zase křepčili fanoušci Lokomotivy, když se o obrat přičinili Valoušek a Čížek. Louny byly florbalovějším mužstvem, avšak Fortuna jim nakloněna nebyla. Dvěma šťastnými brankami se dostalo do vedení opět Ústí a ani v závěrečném tlaku bez brankáře už další gól nepadl. Utkání bylo zakončeno několika rozmíškami a zanechalo po sobě pachuť nehezké hry a bezbodového turnaje.

Gólman: Gieszmann T.
Branky: Čížek (Herink), Pihrt (Herink), Valoušek (Herink), Čížek (Valoušek)

Sestava
B: Gieszmann Tomáš
O: Bartoš Jan, Beníšek Miloš, Prokeš Jan, Stránský Vojtěch
Ú: Čížek Milan, Herink Jan, Kinšt Michael, Paseka Michal, Pihrt Martin, Svoboda Marek, Valoušek Radek, Vitoušek David

Kanadské bodování turnaje
Čížek 5+0 (3+0, 2+0)
Herink 0+4 (0+1, 0+3)
Pihrt 1+1 (0+1, 1+0)
Valoušek 1+1 (0+0, 1+1)
Beníšek 1+0 (1+0, 0+0)
Bartoš 0+1 (0+1, 0+0)
Svoboda 0+1 (0+1, 0+0)
 

Trestné minuty
Stránský 4 (2x podražení)
Bartoš 2 (nesportovní chování)
Beníšek 2 (sekání)
Čížek 2 (nesportovní chování)
Kinšt 2 (podražení)
Valoušek 2 (vrážení)

JaB

Diskusní téma: Doma bez bodu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek