Zlepšený výkon starších žáků přinesl šest bodů

Rumburk - po nevýrazném vstupu do soutěže z předchozího týdne, čekalo na trenérskou dvojici ve složení Miloš Beníšek a Michal Charvát v průběhu sedmi dnů hodně práce. Zapracovat se muselo na všech herních činnostech a výsledek přišel již následující zápasy v Rumburku, kde se Lokomotiva prezentovala bojovným a kolektivním výkonem.

Fbk Rumburk vs. TJ Lokomotiva Louny 0:16(0:4,0:6,0:6)

Hodně omlazený tým domácích nepatří mezi favority ligy a bylo to znát i v zápase s Lokomotivou, která se v jeho průběhu proměnila v parní válec a soupeře ničila jedním přesným zásahem za druhým. Utkání nabídlo hostím možnost vyzkoušet různé varianty hry a založení útoku. Skvostnou premiéru v lounském dresu prožil Lukáš Pyskatý, který vstřelil pět gólů a podepsal se tak výrazně spolu se spoluhráčem Davidem Pasekou pod rekordní výhru Loun.

branky Loun:
5. a 15. a 25. a 26. a 29. Pyskatý (5. a 15. Krůta, 29.Švec), 5. a 14. a 17. a 25. a 28. Paseka (14. Rajlich, 25.Kuchař, 28.Helšus), 1. a 23. Kopecký (23.Krůta), 12. Beneš (Helšus), 13. Krůta (Pyskatý), 15. Helšus, 1. vlastní soupeř.

TJ Lokomotiva Louny vs. TJ Lovochemie DDM ELKO Lovosice 10:4(4:1,2:2,4:1)

Druhý soupeř lounského týmu byl z jiné kategorie než nezkušené mužstvo rumburských a dal se předpokládat vyrovnaný zápas. Louny do utkání nevstoupily vůbec dobře a po chybě v rozehrávce, šel soupeř po 16 vteřinách do vedení. Lokomotiva se rozjížděla pomaleji, ale vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Po třech minutách bylo srovnáno díky přesné trefě Tomáše Beneše, který přidal další branku o minutu později. Mezitím se po pěkné trefě opět prosadil novic v týmu Lukáš Pyskatý. Nádhernou třetinu z pohledu domácích uzavřel krásnou souhrou v přesilové hře po teči Švecova nahození Pavel Krůta. Na začátku druhé třetiny lounský kapitán David Paseka oklamal brankáře výpadem zpoza brány a zvýšil na rozdíl čtyř gólů. Bohužel v té chvíli nastalo uspokojení a soupeř toho využil a po dvou slepených gólech se vrátil do zápasu. Domácí trenér Miloš Beníšek si vzal time-out a svůj tým uklidnil. Ve třetí třetině už Lokomotiva v úsilí nepovolila a přidala další čtyři góly. Skvělý výkon podal celý tým včetně bezchybného výkonu brankáře Jakuba Křivánka, který v době, kdy se zápas lámal podržel lounské sérií skvělých zákroků.

branky Loun:
3. a 4. a 22. Beneš (3. Kuchař, 4. Rajlich, 22. Paseka), 14. a 21. Paseka (21. Kuchař), 18. a 22. Kuchař (18. Vincík, 22. Rajlich), 9. a 22. Krůta (9. Švec), 3. Pyskatý.

sestava:J. Křivánek, D. Vincík, D. Kuchař, J. Rajlich, D. Paseka, T. Beneš, M. Obr, J. Švec, P. Krůta, L. Pyskatý, J. Kopecký, J. Helšus. trenéři:Miloš Beníšek a Michal Charvát