Tři body pro juniory

(D.Kos) Dne 21. 2. 2009 čekal lounské juniory další, tentokrát domácí, ligový turnaj. Tentokrát jim los přidělil soupeře z opačných konců tabulky, Jazzmany Žatec a FBC 98 Chomutov. Do sestavy se opět vrátil hráč zraněný na minulém turnaji, tak se dalo čekat více hráčů v sestavě, jejich počet se však zastavil na čísle 8.

 

TJ Lokomotiva Louny : Jazzmani Žatec 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Úkol v tomto zápase zněl jasně, porazit oslabený Žatec a to za každou cenu. Začátek byl však absolutně utrápený, proti 5 žateckým hráčům jsme se nemohli prosadit. Velká řada střeleckých pokusů končila buďto úplně mimo, nebo na těle brankáře. Trápení trvalo až do 9. minuty, kdy se z nulového úhlu trefil M. Paseka. To bylo v první třetině spolu s neproměněnou přesilovkou vše. Druhá třetina byla o něco zajímavější, svůj brankový účet rozšířil M. Paseka a dalekonosnou střelou zvýšil skóre D. Kos. V poslední části Žatec ukázal, že se jen tak nevzdá. Louny přestaly hrát, Žatec se přiblížil na dostřel jediné branky. Na konci utkání M. Paseka utnul žatecké naděje a zároveň završil svůj hattrick. Poslední hřebík do žatecké rakve zasadil opět Kos brankou jak jinak než z nulového úhlu.

Branky a asistence: 9., 20.,36. M. Paseka (-,J. Novák, D. Paseka), 21., 39. D. Kos (-, J. Zikmund)

Vyloučení: 0:1 Využití: 0:0

 

TJ Lokomotiva Louny : FBC 98 Chomutov 2:9 (0:6, 1:2, 1:1)

 

Už jen pohled na chomutovskou střídačku znamenal, že to bude mnohem složitější zápas než ten předchozí. Poučeni z předchozího utkání s tímto týmem chtěli hrát Louny zodpovědněji a více hlavou. Ovšem v první třetině to byl absolutní výprask, kde se lounský tým nedostal pomalu ani před branku soupeře a Chomutov pohodlně navyšoval. Promluvení do duše od trenéra a ujasnění si taktických pokynů jistě jen prospělo. Druhá třetina znamenala na skóre vyrovnanou hru, za stavu 0:7 po akci mladíků D. Paseky a J. Nováka se začalo blýskat na lepší časy. Na začátku třetí třetiny nedal chomutovskému brankáři šanci M. Paseka. Odpovědi na tuto branku se diváci nedočkali, ale poslední slovo měl opět Chomutov, kdy byl přesnou přihrávkou nalezen osamocený hráč u mantinelu a ještě přesnější střelou stanovil skóre na konečných 2:9. K potěšení může být neobdržená potupná „desítka“ a dvě vstřelené branky. Nebýt pokažené první třetiny, mohlo být utkání mnohem vyrovnanější.

 

Branky a asistence: 19. J. Novák (D. Paseka), 28. M. Paseka (-)

Vyloučení: 1:0 Využití: 0:0