Skvělý víkend pro mladší žáky

(DK) - Poslední lednový den přivedl mladší žáky z Loun ke svému druhému turnaji v roce 2010. Soupeři byli přiřazeni – Most, Lovosice a Litvínov. S posledním jmenovaným se naposledy podařilo získat první výhru sezony, a tak i přes vysokou absenci byl chtíč po dalších bodech maximální.

FBC Vipers 16. ZŠ Most  :   TJ Lokomotiva Louny  5:3 (1:0; 0:1; 4:2)

Na úvod turnaje čekal lounské mladší žáky soupeř hájící druhou příčku ligové tabulky. Čekalo se jednoznačné utkání ze strany soupeře, protože v předchozích zápasech se s Mostem ani jednou nevyhrálo. Lounští hoši se ale nenechali zastrašit a pronikali do nebezpečných protiútoků. V první třetině však poprvé udeřil Most, smůla je, že to bylo v poslední vteřině mostecké přesilovky a 35 vteřin před koncem třetiny. Do druhé třetiny se šlo s vizí hratelného soupeře a výsledkem bylo vyrovnání po spolupráci dvojice Vostrý – Frajt. Určité překvapení přišlo na začátku třetí třetiny, Louny otočili skóre na 2:1 ve svůj prospěch, tentokráte po spolupráci Köchrta a znovu Frajta. Nakonec se však projevila únava a hlavně početní převaha hráčů na střídačce Mostu, konečný výsledek 5:3 však svědčí o obrovském zlepšení hry Loun.

Branky a asistence: 15., 23. Frajt (Vostrý, Köchrt); 28. Helšus

 

TJ Lokomotiva Louny  :   TJ Lovochemie Lovosice LFP  8:5 (4:1; 3:2; 1:2)

Ve druhém utkání se střetli lounští mladší žáci se soupeřem z Lovosic. Už od začátku tohoto utkání byla vidět chuť a touha po vítězství, na konci druhé minuty světelná tabule ukazovala skóre už 2:0 ve prospěch Loun. Třetí a čtvrtou brankou a také nejspíše smrtelnou kombinací branek pro tým Lovosic byly střelecké úspěchy Helšuse a o chvíli později Frajta. V první třetině bylo Lovosicím povoleno vstřelit pouze jednu branku a skóre bylo velice příznivé – 4:1. Ihned v úvodu druhé části se povedlo Lovosicím navázat kontakt v podobě druhé branky, ale Frajt opět uklidnil své spoluhráče v podobě tříbrankového náskoku, následně Helšus upravil náskok na 4 zásahy. V tu chvíli brankář Lovosic opustil svou svatyni a nahradil ho asi nejlepší brankář této ligy. Do konce druhé třetiny se každému týmu podařilo vsítit po jedné brance a do třetí části se tak vstupovalo s výsledkem 7:3 pro Louny. Ve třetí třetině Lovosice mírně zatopili pod kotlem, ale lounští obrat nedopustili a konečný výsledek 8:5 je druhou výhrou Loun v této sezoně.

Branky a asistence: 2., 20., 24. Köchrt (1x Kos); 6., 22. Helšus (1x Frajt); 7., 21. Frajt (1x Vostrý); 2. Vostrý (Frajt)



SK Bivoj Litvínov   :   TJ Lokomotiva Louny  5:8 (0:4; 2:2; 3:2)

V posledním utkání se Louny střetli se soupeřem, kterému na posledním turnaji ukradli všechny body a poprvé tak vyhráli. Toto utkání chtěli lounští vyhrát za každou cenu, protože to rozhodovalo o konečném umístění na turnaji, hrálo se tak o medaile a doposud nejlepší turnajový výkon letošního soutěžního roku. K Překvapení všech se první třetina odehrála až moc jednoduše, čtveřice hráčů,  Köchrt, Helšus, Frajt a Vostrý se postarala o pohodlné vedení 4:0. Druhá třetina přinesla vyrovnaný výkon obou soupeřů, průběžný výsledek tedy  6:2 pro Louny. Celý zápas patřil hlavně Josefu Helšusovi, který se postaral o tak výrazný konečný výsledek 8:5 svými pěti zásahy. Pochvala samozřejmě patří všem hráčům dnešního osmičlenného týmu za jejich obětavý výkon. Únava už byla koncem utkání samozřejmě znát, ale překvapení v podobě obratu Litvínova se naštěstí nekonalo.

Branky a asistence: 3., 10., 13., 14., 21., 28. Helšus (2x Köchrt, 2x Frajt); 1., 7. Köchrt (2x Frajt); 10. Vostrý (Frajt)

 

Závěrem k tomuto turnaji bych chtěl poděkovat všem hráčům, kteří se zúčastnili, kteří bojovali a kteří chtěli vyhrát, to se jim nakonec povedlo a mohou slavit prozatím 10 získaných bodů do ligové tabulky a také získanou medaili za konečné druhé místo na turnaji. Pevně věřím, že tyto výkony si vezmou všichni k srdci a touha po vítězství bude stále větší, nastane tak konec vysokých proher jako tomu bylo na začátku sezony. Na tomto turnaji podali skvělé výkony úplně všichni hráči, hráli opravdu jako tým. Poslední turnaj letošní sezony nás čeká 21. Března opět v Krupce, takže pokud budete mít zájem, můžete nás přijet podpořit a pro letošní soutěžní ročník se s námi rozloučit. Do té doby nás čeká ještě mnoho práce a zlepšování.

 

Sestava: Hasil – Kos, Dušek, Helšus – Blažek, Köchrt, Vostrý,  Frajt,