Radek Valoušek: „mohli bychom se o tři příčky posunout”

K prvnímu rozhovoru pro web Lokomotivy se uvolil Radek Valoušek, hostující hráč, který se prosadil jako stabilní člen lounského mužstva.

Jako první se nemůžu nezeptat na dojmy z posledního domácího turnaje. První zápas přinesl střetnutí s Turnovem, který je dosud bez prohry. Lokomotiva dlouhou dobu živila naděje na překvapivé body, nakonec odešla poražena 4:6. Jak se ti utkání líbilo?
Utkaní bylo ze strany Loun perfektně zvládnuté hlavně po taktické stránce. Bohužel nám chybělo trochu štěstí alespoň k dosažení bodu, ale když se teď s odstupem času podívám na utkání, tak si myslím, že bohužel v tomto utkání jsme si body nezasloužili. Pokud bych tedy hodnotil utkání jako nezaujatý divák.

Druhé na řadu přišlo Ústí nad Labem a s ním i mnohem emotivnější podívaná. Proč bylo utkání tak vypjaté a co scházelo lounským k lepšímu výsledku než prohře 4:5?
(smích) Emotivní je slabé slovo alespoň co se týče pohledu na utkání z mé strany. Nejen že nerad prohrávám, ale byly tam chvíle, které jsem prostě psychicky neunesl. Asi si všichni vzpomeneme na následující minuty po zápase a show, kterou tam Ústí předvedlo - ať už na palubovce, či poté v šatně. Uteklo mi snad něco? Podle jejich radosti vyhráli minimálně Stanley Cup.
A proč to bylo tak vypjaté a proč jsme prohráli? Asi se budu opakovat, ale chybělo štěstí, bylo tam několik individuálních chyb a Ústí je následně trestalo. Navíc si myslím, i když to asi bude znít alibisticky, tak velkou zásluhu na tom měli i rozhodčí svými výroky. Ale pořád jsme to měli na hokejkách a i po skvělém výkonu všech, nevyjímaje Milana Čížka, ty ztracené body o to více mrzí...

Připsal sis dva kanadské body za gól a přihrávku, pomáhá to tvému sebevědomí?
Tak určitě. (smích) Ale jen škoda, že to nemělo sladkou tečku v podobě několika bodů. Individuální hodnocení moc nesleduji. Je to kolektivní sport a i když to potěší a sebevědomí zvedne, pořád to má tu hořkost prohry.

Do turnaje jsi vstoupil na pozici hrotového útočníka, ale většinu času odehrál jako obránce. Kde se ti hrálo lépe?
Jednoznačně jako obránce, se svými zkušenostmi a přehledem mi to více vyhovuje vzadu. Víc se tam dostanu k míčku při rozehrávce a v neposlední řadě i ke střele. A abych byl upřímný, míň se tam běhá a to je asi ten zásadní důvod. (smích)

Lokomotiva prohrála již třikrát po sobě. Jistou útěchou může být fakt, že brankový rozdíl byl vždy pouze jeden či dva góly. Co zlepšit do příštího turnaje, abychom dotáhli zápasy do vítězného konce?
Přiznám se, že nevím, kdo nás teď čeká. Ale po taktické stránce, jak už tady zaznělo, zejména v obranné fázi máme hru výborně (až na nějaké výjimky) zvládnutou. Co se týče přechodu do útoku, uvítal bych více zapojování obránců a přenesení hry, ale vím že to není jednoduché. V obraně je spousta šikovných kluků, kteří když to tam dostanou, tak mají dobrou střelu - třeba jako já teď proti Ústí. (úsměv)

Působíš v Lounech zatím jako hostující hráč z Mostu. Jak rychle ses sžil s novým prostředím?
Dovolil bych si říci, že spoustu kluků jsem už znal a myslím si, že lounskému stylu jsem se dokázal rychle přizpůsobit. Doufám, že i v nadcházející půl sezoně budu pro tým přínosem.

V sezóně 2008/2009 sis vyzkoušel i 2. ligu mužů s bilancí pěti zápasů, čtyřech branek, jedné asistence a 27 trestných minut. Jak na to vzpomínáš? Jaký je rozdíl v kvalitě soutěže oproti 3. lize mužů dnes?
Přiznám se že si to moc nepamatuji. Pět zápasu pět bodů ve 2. lize to je asi dobrý, zvlášť když si uvědomíte, že třetinu a půl jsem odseděl na trestné. Florbal je populární sport a jde to neskutečně nahoru. O každou soutěž výše je to rychlejší a rychlejší. To jsem byl rychlej asi ještě i já. (smích)

Jak vidíš šance Lokomotivy v letošní sezóně?
Máme za sebou půlku sezóny a jsme na sedmém místě. I když je to moje oblíbené číslo, tak doufám, že na konci to bude lepší. Teď jsme si vyzkoušeli, že hrát se dá s každým, takže doufám, že příštím rokem se naše hra vypiluje. Pokud se k tomu přidá trocha štěstí tak věřím, že bychom se minimálně o tři příčky mohli posunout.

Sledoval jsi letošní florbalové mistrovství světa? Pokud ano, co říkáš na hru našeho národního družstva?
No comment, všichni mě znáte a nechci se zbytečně rozčilovat. To, co kluci předvedli, byla naprostá ostuda. Podcenění protivníků by se na reprezentační úrovni stávat nemělo. O to horší je, že víme, že ty kluci na to měli a mají. Pro mě to bylo jedno velké zklamání, které potvrdilo poslední utkáni s Nory.

Jaký je tvůj oblíbený filmový hrdina?
Asi zatím nejtěžší otázka z těch deseti. Ale postava, která mě nikdy nezklame je Barney ze seriálu Jak jsem poznal Vaši matku.

JaB

Diskusní téma: Radek Valoušek: „mohli bychom se o tři příčky posunout”

*MUCK* *IN LOVE*

Chci celou fotku toho naháče v pravém dolním rohu. Chodí teď s někým? :-*

Přidat nový příspěvek