Plný bodový zisk mužů, žáci bez bodu

 K dalším dvěma zápasům vyrazil A-tým lounských florbalistů do Krupky, kde se v neděli střetl s FBC Vipers Most a s 1. FBK Campus Jablonec nad Nisou B. Hráči Lokomotivy podali dobrý výkon a zejména v druhém utkání svého soupeře přehrávali. Připsali si tak 6 bodů a v tabulce poskočili na 6. místo. 

FBC Vipers Most - TJ Lokomotiva Louny 3:4 (1:3, 1:0, 1:1) 

Lounským florbalistům se povedl vstup do utkání a v 5. minutě po brankách Kinšta a Svobody vedli o dva góly. Mostečané však nesložili zbraně a v polovině první třetiny snížili na 1:2. Ve 13. minutě zápasu se po průniku po levém mantinelu střelou prosadil Kapucián a po první části byl stav zápasu 1:3. Od druhé třetiny Most zvášil aktivitu, vypracoval si několik šancí a vě 20. minutě snížil na 2:3, lounské florbalisty však podržel několika skvělými zákroky brankář Kuďousek a skóre se tak již ve prostřední části nezměnilo. Ve třetí třetině přidal každý z týmů po jedné brance a zápas tak skončil 3:4.

Branky Loun: 4. Kinšt (Herink), 5. Svoboda, 13. Kapucián, 35. Kinšt 

TJ Lokomotiva Louny - 1. FBK Campus Jablonec nad Nisou B  8:4 ( 2:1, 2:1, 4:2) 

Lokomotiva vstoupila do zápasu výborně, ale první branku dal v 5. minutě Jablonec, Lokomotiva však bleskově odpověděla, když hned po buly vyrovnal Herink. Lounský tým zvýšil aktivitu a v průběhu první třetiny si vypracoval řadu šancí, v poslední minutě vybojoval míček Stránsky a Pihrt zvýšil na 2:1 pro Louny. Také v druhé třetině lounští hráči svého soupeře přehrávali a dva góly přidal lounský odchovanec Kapucián, který je v Louench na hostování z prvoligových Vinohrad a rozehrává se po vleklém zranění. Jablonec dokázal odpovědět jen jednou brankou a tak do třetí třetiny týmy nastoupili za stavu 4:2. Ve třetí třetině přidali hráči Lokomotivy další čtyři branky. Kapucián překvapil jabloneckého brankáře lobem z vlastní poloviny, Kinšt zvýšil po přečíslení na 6:2. Do konce zápasu oba soupeři vstřelili ještě po dvou dalších brankách. Za domácí Svoboda a svůj druhý gól vsítil Herink. 

Branky Loun: 5. a 36. Herink (1x Kinšt), 16. a 19. a 31. Kapucian (2x Prokeš, 1x Svoboda), 15. Pihrt (Stránský), 33. Kinšt (Herink), 34. Svoboda (Stránský)   

Sestava: brankář: Kuďousek - obránci: Kapucián, Bartoš, Zikmund, Janda, Prokeš - útočníci: Svoboda (C), Kinšt, Beníšek, Pihrt, Herink, Stránksý, Paseka D. 

Také starší žáci měli v neděli na programu dvě utkání, ve Spořicích se střetli s Turnovem a Kadaní. Na zápas odjela nepočetná skupina 6 hráčů do pole, kteří i přes snahu nemohli stíhat početnější soupeře.  Pro starší žáky Lokomotivy Louny tak i přes statečný výkon oba zápasy skončily prohrou: FBC DDM Kadaň - TJ Lokomotiva Louny 11:2 TJ Lokomotiva Louny - TJ Turnov 2:9. 

Družstvo starších žáků florbalového oddílu TJ Lokomotiva Louny hledá nové tváře (zejména ročníky 1996, 1997, 1998). V případě zájmu Vás zveme na tréninky, které se konají v Městské sportovní hale v úterý od 18:30 a ve čtvrtek od 19:00. 

Pavel Janda