Miloš Beníšek: „Vytvoříme neprostupnou hradbu!”

K prvnímu rozhovoru letošního ročníku florbalové ligy svolil čerstvý asistent trenéra lounského áčka Miloš Beníšek.

 

 

Od nové sezóny působíš jako asistent trenéra u družstva mužů. Jak máte zatím rozděleny pole působnosti?

Mým úkolem je odlehčit Márovi přípravu tréninků a v případě jeho nepřítomnosti i jejich vedení. Dále bych chtěl působit jako spojka mezi juniorským týmem a týmem mužů. Tím myslím doporučování těch nejlepších z juniorky pro zápasy A týmu. Budu také sledovat během tréninků hráče a jejich výkonnost. Své postřehy a názory budu prezentovat Márovi. Nic se nemění na tom, že hlavní slovo ohledně sestavy a nominace na zápas má Mára.

 

S trénováním máš zkušenosti z mládežnických kategorií, je to pro tebe výhoda? Kde vidíš největší rozdíly?

Výhodou může být, že znám většinu hráčů v juniorce a můžu dále pozorovat jejich vývoj a postupně je začleňovat do A týmu. Co se týče samotného trénování, výhodu v tom nevidím. Funkce hrajícího asistenta se diametrálně liší od klasického trenéra na plný úvazek.

 

Jaké změny pro hráče chystáte?

Hlavní změnou bude hodnocení hráče po každém turnaji. Díky tomu, že jsme teď dva, očekávám i více zpětné vazby v průběhu utkání k jednotlivým hráčům.

 

Jaká panuje spokojenost s letní přípravou, která zahrnovala celkem 11 tréninkových dávek?

S prvním týdnem přípravy jsem maximálně spokojený. Účast byla hojná a splnili jsme tréninkové dávky dle plánu. Bohužel druhý týden už tak ideální nebyl. Na tréninky nás chodilo málo a bohužel se to odrazilo na taktické přípravě celého týmu. Negativní vyvrcholení přípravy byly víkendové tréninky, kde se vzhledem k malému počtu hráčů hrálo jen bago.

 

Součástí výše zmiňované letní přípravy bylo i přátelské utkání s Teplicemi, ze kterého nakonec odešly Louny poraženy, a to tím nejtěsnějším rozdílem. Jak se ti předvedená hra líbila?

Se zápasem určitě spokojený nejsem. Na naší hře bylo až moc vidět, že jsme šli do zápasu bez tréninků zaměřené na taktiku a systém hry. Nehráli jsme náš systém a bohužel soupeř byl technicky a fyzicky lepší. Musíme se zaměřit na to, aby každý hráč v týmu dodržoval striktně systém hry a pokyny trenéra. Měli bychom si všichni do jednoho uvědomit, že systém, který hrajeme nás udržel v lize a může za naše dobré výsledky.

 

První turnaj odehraje Lokomotiva 29. září na domácí palubovce, jakou taktikou se bude prezentovat?

Myslím, že taktiku a herní systém měnit nebudeme a doufám, že z turnaje urveme nějaké body. Pokud se budeme držet naší hry a přijdou nás podpořit fanoušci, uvidíme skvělý turnaj.

 

V zákulisí se spekuluje o možnosti hry na tři útočné formace, co je na tom pravdy?

O tom, zda se bude hrát na tři lajny, rozhodne kvalita a aktuální forma hráčů.

 

Podle papírových předpokladů by měla být liga ještě vyrovnanější a náročnější, než tomu bylo v loňském ročníku. Souhlasíš? Jaké konečné umístění bys považoval za úspěch?

Letos bude liga o dost kvalitnější než v předchozích sezónách. Za velký úspěch budu považovat střed tabulky. Pro dosažení takového cíle budeme muset začít pravidelně bodovat se soupeři jako Slavia Liberec, Panthers Liberec, Litvínov B. V případě, že by se nám to nedařilo, to bude boj o záchranu.

 

Jak se těšíš jako hráč na nový ročník a jakou hrou by ses chtěl prezentovat?

Na sezónu se těším a doufám, že ve druhé sezóně na postu obránce budu podávat kvalitnější výkony než v té předešlé. Měla by mi k tomu dopomoci fyzická příprava, kterou jsem absolvoval během léta a stabilní rodinné zázemí. Chtěl bych se prezentovat útočnější a agresivnější hrou. Mým cílem je hrát jak přesilovky, tak oslabení a společně s Bártíkem vytvořit nepropustnou hradbu.

 

Máš nějaký nesplněný florbalový sen?

Mám jeden větší a dva malé. Chtěl bych si zahrát mezinárodní zápas a před zahájením zápasu slyšet českou národní hymnu. Dalším mým snem je vést náš tým jako kapitán na domácím turnaji před zraky mého rodinného fanklubu. Posledním nesplněným snem je si zahrát soutěžní utkání v obraně s Vaškem Semerádem, kterého považuji za jednoho z nejlepších obránců, se kterým jsem kdy hrál v jednom týmu.

JaB

Diskusní téma: Miloš Beníšek: „Vytvoříme neprostupnou hradbu!”

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek