Lounská florbalová mládež měla o víkendu napilno

Starší žáci

   Na druhý ligový turnaj sezóny, který se konal 18. října v SH SŠT Most Velebudice přijeli lounští starší žáci s velkou motivací - po vyhraném zápase 30 cheesburgerů od trenéra. A jak bylo slíbeno, tak bylo také splněno…

TJ Lokomotiva Louny - ZŠ Mimoň Česká Lípa B    1:7 ( 0:4,0:3,1:0)

  Do prvního utkání dne nastupovali lounští žáci s velkými obavami. Nadcházející soupeř ZŠ Mimoň Česká Lípa B totiž v předchozím utkání před zraky lounských hráčů porazil Fbc Vipers Most 18:4. Hned od úvodního vhazování dostala Lípa lounské žáky pod velký tlak a bohužel se tak odehrával celý zbytek zápasu. Lounští žáci sice bojovali ze všech sil, ale převaha hráčů z Lípy byla znatelná. Po dvou třetinách Louny již prohrávali 7:0 a na slibný výsledek ze zápasu to již nevypadalo. Do poslední třetiny nastoupili lounští žáci s cílem již nedostat branku a to se jim nakonec podařilo. Navíc dvě minuty před koncem utkání, dokázal Beneš využít své agresivity před soupeřovou bránou a podařilo se mu vstřelit gól. Konečné skóre utkání tak bylo 1:7.

TJ Lokomotiva Louny  -  FBC Liberec B   2:1 (0:1,0:0,2:0)

  Druhým soupeřem dne byl pro lounské žáky tým Fbc Liberec B. Tento zápas byl pravým opakem toho prvního. Od úvodního vhazovaní se lounští žáci tlačili před libereckou branku a soupeře nepustili téměř do žádné šance. Liberci se akorát podařilo v první třetině využít chybnou lounskou rozehrávku ve středním pásmu a tak se dostal do vedení 1:0. Jenomže vedení Liberce vydrželo až do třetí třetiny. Bohužel se lounským žákům i přes velký tlak, který trval od úvodu utkání, nepodařilo proměňovat gólové šance.  Před poslední třetinou tedy stále vedl tým Liberce a na lounské střídačce začala panovat značná nervozita. Naštěstí se hned v úvodu poslední třetiny po několika šancích dokázal prosadit Michal Brejcha a to rovnou dvěma brankami. Po druhé vstřelené brance byla na lounské střídačce vidět obrovská úleva a zbytek zápasu si již lounští žáci dokázali pohlídat. Louny tak získali první výhru v sezóně a hráči se mohli těšit na slíbenou odměnu.

Junioři

TJ Lokomotiva Louny – FbC  Vipers Most 1:3 (2:0, 1:1. 0:0)

 V prvním utkání lounští junioři podlehli mosteckým Vipers, i když  nebyli rozhodně horším týmem. Aktivním přístupem odebírali míčky soupeři již na jeho polovině a soupeře vysoko přestříleli. Přesto se nepodařilo proměnit spoustu gólových příležitostí a ze hřiště tak odcházali se svěšenou hlavou.

TJ Lokomotiva  Louny – FbC 98 Chomutov „B“  4:5 (0:1, 4:2, 0:2)

 Ve druhém utkání se pokusila Lokomotiva obrat o body technicky velmi dobře vybavené florbalisty z Chomutova.  Nedostatky v technice vyrovnávala bojovností a nasazením. Do třetí třetiny nastupovali florbalisté Lokomotivy s jednobrankovým vedením, které se jim však nepodařilo udržet a dvě minuty před koncem inkasovali branku na 4:5, na kterou se jim již nepodařilo odpovědět.