Dvakrát doma s týmy z Liberce

V neděli 10. října nastoupilo mužstvo Lokomotivy Louny na domácí palubovce v Městské sportovní hale k utkáním 3. a 4. kola 3. ligy mužů proti týmům Slavia TU Liberec a Fbc Panthers Liberec.

TJ Lokomotiva Louny - Slavia TU Liberec (0:2,0:0,0:3) 0:5
S libereckou Slavií drželi domácí krok  téměř celou první třetinu, ale v 11. a 12. minutě Slavia dvěma góly odskočila na 0:2. Ve druhé třetině zápasu se  hrála vyrovnaná partie a tato část skončila bez branek. Polovina třetí třetiny vypadala podobně jako druhé dějství, Liberec se tlačil do útoku, ale narážel na koncentrovanou obranu domácích, během posledních 7 minut zápasu však Liberec dokázal vstřelit tři branky a po závěrečném hvizdu zápas skončil 0:5.

FBC Panthers Liberec - TJ Lokomotiva Louny (2:1,2:0,0:0) 4:1
V druhém domácím zápase nastoupili hráči lokomotivy proti dalšímu libereckému celku, který ve druhém kole rozdrtil FBC Vipers Most vysoko 24:3. Při prvním pohledu na soupeře bylo jasné, že zápas nebude pro lounský tým jednoduchý, dobře fyzicky vybavený soupeř byl navíc dobře sehrán a dokázal Louny zatlačit na jejich polovinu a vypracovat si řadu akcí. Hráči Loun dokázali držet krok se soupeřem do 11. minuty, v ní však v rozmezí 34 vteřin inkasovali dvě branky. Na gól dokázal ve 14. minutě odpovědět kapitán a hrající trenér domácích Marek Svoboda, který po pohledné akci snížil na rozdíl jednoho gólu. Po 5 minutách druhé třetiny byl vyloučen nejprve Janda a vzápětí Prokeš a Louny tak čekalo oslabení 3 na 5. Liberec ho dokázal využít ze standardní situace již po 2 vteřinách a odksočil na 3:1. Čtvrtou branku přidal liberecký tým v 10. minutě druhé třetiny, poté se skóre již nezměnilo a tak zápas skončil výhrou Liberce 4:1. 

Oproti výkonu v prvním a druhém kole předvedli hráči zlepšený výkon zejména v obranné činnosti, ale stále se lounští trápili v koncovce a s jedním vstřeleným gólem ve dvou zápasech se příliš bodů získat nedá. Po 4. kole se Lokomotiva krčí na posledním místě a čeká na svůj první letošní ligový bod. Příležitost ho získat bude mít 24. října v Krupce, kdy se střetne s FBC Vipers Most a 1. FBK Campus Jablonec n/N B.

Sestava: Kuďousek - Kapucián, Prokeš, Kos, Janda,Paseka D. - Svoboda (C), Pihrt, Beníšek, Seják, Kinšt, Herink

-PJ-