Černá sobota lounských juniorů v Rumburku

 

Dne 24. 1. 2009 se lounští junioři vypravili do zasněženého Rumburku k 15. a 16. zápasu letošní sezóny. Bez trenéra, ale i tak s poměrně velkým optimismem se nakonec museli smířit s jasným debaklem, navíc Michal Kinšt, který v prvním zápase utržil lehký otřes mozku, zůstal ve zdejší nemocnici.

 

TJ Lokomotiva Louny : 1.FBC DDM Děčín 1:9 (1:3, 0:3, 0:3)

Začátek zápasu byl takticky jasný, napadat po celém hřišti. Ovšem soupeř nám ukázal, že v předních příčkách tabulky nejsou jen tak. Díky nacvičeným kombinacím, rychlosti a technické vybavenosti Děčín po několika minutách vedl 1:0. Po této brance jsme se ještě nesložili a pokoušeli se dobýt děčínskou branku a to se vyplatilo, když Michal Paseka po individuální akci u mantinelu nekompromisně zavěsil – 1:1 a zápas byl opět otevřený. I přes úmornou snahu vytvořit se nějakou šanci střely končily mimo hrací plochu, nebo je pokryl soupeřům brankář. První třetina skončila vítězstvím Děčína 3:1. Od té doby Děčín pouze zvyšoval skóre a skoro nic nám nedovolil, až na pár dobrých akcí, které díky naší střelecké nemohoucnosti končili mimo. Smutnou poznámkou je to, že ve druhé třetině se srazil Michal Kinšt s protihráčem a utrpěl lehký otřes mozku, takže nocoval v Rumburku. Snad jediným pozitivem je hra bez jakéhokoliv vyloučení.

 

TJ Lokomotiva Louny : FBC 98 Chomutov 0:12 (0:5, 0:3, 0:4)

Už před začátkem utkání jsme všichni věděli, že hlavním cílem hry bude nedostat více branek než v prvním zápase a pokusit se alespoň upravit skóre. Bohužel se nepodařil ani jeden cíl, tak jen soupeř pohodlně navyšoval skóre až na děsivých 12:0 (v porovnání s ostatními zápasy soutěže ne až tak děsivých). Na druhou stranu se musí uznat, že jsme měli daleko více ze hry než v prvním zápase a dokázali jsme si vytvořit mnoho slibných šancí, které ovšem pochytal vynikající brankář soupeře.

 

    D.Kos