Černá série se prodlužuje

Lokomotiva po delší době zažívá boje o udržení, které zatím pro naše hráče nevyvíjí příznivě, prohráli totiž v 9 utkáních po sobě.

TJ Lokomotiva Louny - FBC Ústí nad Labem 3:5 (0:0, 1:2, 2:3)
Velice důležitý zápas v bojích o udržení třetiligové příslušnosti začal opatrně, oba týmy se soustředili zejména na kvalitní defenzivu a vyložených příležitostí bylo pomálu. Louny si byly vědomy slepené sestavy, kde ve druhém útoku nastupoval navrátilec Canini na pozici hrotového útočníka s Beníškem a Stránským na křídlech. V prvním útoku působili Čížek, Svoboda a Paseka. V obraně se střídala trojice Valoušek, Janda, Bartoš, a tak ze sestavy z úvodu sezóny zbylo příliš vazeb nezůstalo. Nicméně v první třetině působily Louny živějším dojmem a měli mírnou optickou převahu. Gólově jí však přes řadu střel vyjádřit nedokázali, a tak v úvodu druhé části hry trestal soupeř, a to dokonce v krátkém sledu dvakrát. Lokomotiva dokázala korigovat stav utkání Valouškem, další dva zásahy do sebevědomí lounských si ale soupeř schoval do 4. a 6. minuty třetí třetiny a s nadějemi Lokomotivy to již vypadalo bledě. Ve 14. minutě se Lounům podařilo snížit kuriózní brankou, když Valouškovu střelu tečoval nejprve Svoboda a těsně před gólmanem ústeckých ještě Čížek. vzápětí to bylo již o jednu branku, ujala se totiž střela Bartoše. Při závěrečné power-play ale Louny inkasovali popáté a obrat se tím pádem nekonal. Jedním z pozitiv zůstal skvělý výkon Čížka v oslabeních, kdy dokázal dlouhé vteřiny udržet balónek daleko od lounské branky proti soupeřově přesile. Pochvalu za spolehlivý výkon zaslouží také druhá útočná trojice Lokomotivy.

Gólman: Gieszmann Tomáš
Branky: Valoušek (Paseka), Čížek (Svoboda), Bartoš

 

TJ Lokomotiva Louny - FBC Teplice 3:7 (0:1, 1:2, 2:4)
Během první části probíhala opět poměrně vyrovnaná hra, Teplice to zkoušely většinou individuálně, což se jim jednou podařilo pěknou střelou z dálky. Louny se snažily prezentovat taktickou hrou. Rozehrávka s přechodem do útoku a následná rotace v rotacích fungovala, avšak bolest Lokomotivy z posledních turnajů v podobě koncovky se projevila i zde. Soupeř sice nepředváděl nikterak zářný florbal, díky dobré střelbě a šikovnosti v osobních soubojích jejich náskok ale postupně narůstal. Snížit na 1:2 se Lokomotivě podařilo po pěkné kombinaci Svobody s Čížkem, kdy prvně jmenovaný zakončoval z velkého brankoviště do branky hostí. Na přelomu 2. a 3. třetiny se Teplicím začalo dařit proměňování brankových příležitostí a navýšily svůj stav až na 1:6. Do toho přišlo zranění Čížka a Canini tak odehrál téměř celou závěrečnou třetinu bez střídání. Louny v této fázi zápasu fyzicky na svého soka nestačily, a tak trefa Paseky a dorážka Bartoše znamenaly už jen kosmetické úpravy skóre.

Gólman: Gieszmann Tomáš
Branky: Svoboda (Čížek), Paseka (Svoboda), Bartoš (Paseka)

 

Sestava
G: Gieszmann Tomáš
O: Bartoš Jan, Janda Pavel, Valoušek Radek
Ú: Čížek Milan - Svoboda Marek - Paseka Michal, Canini Tomáš - Beníšek Miloš - Stránský Vojtěch

 

Kanadské bodování turnaje
Paseka  2+1 (0+1, 1+1)
Svoboda 1+2 (0+1, 1+1)
Bartoš 2+0 (1+0, 1+0)
Čížek 1+1 (1+0, 0+1)
Valoušek 1+0 (1+0, 0+0)

 

Trestné minuty
Stránský 4 (bránění ve hře, nesportovní chování)
Beníšek 2 (vrážení)

Diskusní téma: Černá série se prodlužuje

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek