Pavel Janda: ,,Co se organizační stránky týče, chod oddílu nám ještě trochu skřípe."

V dalším rozhovoru jsem se tentokrát zeptal na pár otázek hráče, který letos zažíva premiéru na dvouch postech. Svou hrou se snaží, aby Lokomotiva inkasovalo co nejméně gólů a mimo hřiště se stará o chod oddílu. Na otázky odpovídal Pavel Janda. V rozhovoru se dozvíme jaké vyhlídky má florbal v Lounech a jaké plány má Pavel jako hráč.

 

Cítíš se více jako hráč nebo funkcionář?

Zatím se stále více cítím jako hráč. Svůj podíl na tom má asi i to, že hraji v Lounech již dost dlouho (ke svému prvnímu utkání jsme naskočil v sezóně 98/99), kdežto ve vedení oddílu jsem teprve půl roku. Asi to není ideální, zřejmě budeme muset  (současní hráči áčka) zestárnout a ztloustnout, aby se z nás stali funkcionáři na plný úvazek ;). 

Jak hodnotíš sezónu z pohledu hráče? 
Sezona ještě není u konce, takže na nějaké celkové hodnocení bude čas po odehrání zbylých čtyř utkání. Občas nám to sedne a dokážeme vzdorovat papírově lepším týmům, ale bohužel jsme také několikrát zbytečně ztratili. Zejména pouhý jeden bod z dvojutkání se Žatcem nebo smolná prohra prvního zápasu s béčkem Lípy mě osobně hodně mrzí. Na druhou stranu poslední 2 zápasy ukázaly, že body umíme také brát. Snad toto potvrdíme i v závěrečných čtyřech kolech. 

Kde vidíš důvod, že se áčku výsledkově nedaří? 
Děláme spoustu chyb, které soupeř dokáže potrestat, ztrácíme spoustu míčků kolem poloviny hřiště. Takže zápasy s týmy, které bychom mohli potrápit jsme několikrát ztratili díky hromadě zbytečných individuálních chyb. No a pak jsou tu dva až tři  týmy z horních pater tabulky, které jsou dle mého někde jinde, jejich hráči jsou na tom lépe fyzicky, technicky, mají lepší nahrávku a střelu. Když se to posčítalo, přejelo nás např. Ústí 10:0 i přes veškerou naši snahu. Další věc je, že máme dost úzký kádr a každá absence je znát, nic na tom nemění ani to, že 6 bodů z posledního turnaje vybojovalo 8 hráčů v poli..  

Jaké máš plány jako hráč do příští sezóny?

Nepřibrat a hrát... :) 

Popiš pár slovy tvůj pocit ze hry?

Ač bylo letos  opravdu hodně chvilek, kdy jsem si mohl myslet, že florbal je hra s děravým nesmyslem, ve  které vždy vyhrávají naši soupeři, nestalo se tak a jak je vidět, občas vyhráváme i my. Pokud bych měl hodnotit jen svůj herní projev, většinou mám pocit, že jsem hrozně špatnej, ale snažím se dělat všechno pro to, aby to nebylo poznat ;). A vůbec, co to je za dotazy tohlecto? :)  

Tvůj největší florbalový úspěch. 
Že ještě stále hraju :) ... Přece nečekáš, že tady budu psát takové malichrnosti jako gól v oslabení proti Varnsdorfu :-D. 

Tvůj florbalový vzor?

Stále a pořád elitní finský obránce Maho Ukolen. 

Jak hodnotíš sezónu s pohledu funkcionáře?

Probíhající sezónu můžu hodnotit z hlediska sportovního a pak organizačního. 

Co se výsledků týče, tak elévové i junioři slušně zabojovali a odvedli z mého pohledu dobrou práci, starší žáci jsou naši chloubou, pod vedením Myšáka a Béni se probojovali na konečné čtvrté místo v lize a zajistili si tak do příští sezóny účast v kvalitněji obsazené soutěži. Věřím, že to bude pro celý tým velká motivace k tomu, aby na sobě ještě více zamakali a věřím, že pokud udělají vše co bude v jejich silách, že se v neztratí ani v konkurenci týmů jako je Slávie Ústí nad Labem, FBC DDM Kadaň, FBC Liberec nebo FBC Česká Lípa. Muži ještě nemají sezónu dohranou, v posledních 4 kolech mohou dojem z ní trochu vylepšit. 

Co se organizační stránky týče, chod oddílu nám ještě trochu skřípe, do příštího roku musíme doladit některé postupy ohledně pořádání a placení příspěvků. Budu navrhovat výboru změnu v pořádání, chtěl bych zavést rozpis brigád na celou sezonu (už jednou to zde za Vojty fungovalo a pořádání bylo bezproblémové) a u placení příspěvků bych byl rád, aby se zavedla důsledná kontrola (ne)placení s odpovídajícím postihem pro opozdilce (situace kdy po skončení sezóny někteří nemají doplaceno se nesmí opakovat). Vojta měl také dobrý nápad s možností platit příspěvky v měsíčním cyklu, věřím, že by to mohlo někomu ulehčit, pro někoho může být snazší platit pravidelně 250,- Kč než jednou 2.500,- Kč.  Některé další věci Vojta s Čendou  velmi dobře rozvrhli a rozplánovali a po jejich dotažení bude chod oddílu zase trochu plynulejší. 

Kde vidíš hlavní problém oddílu? 
Z mého pohledu je největší slabinou to, že nám ještě nevyrostla generace, která by více oddíl řídila než za něj hrála, s tím je také spojen nedostatek trenérů. Doufám, že se to bude s ubíhajícími léty jenom zlepšovat. 

Naopak co ti dělá největší radost?

Jak jsem psal, výsledky starších žáků, které by je měly motivovat k ještě většímu úsilí v tréninku. Hlavně, aby nebyli zbytečně namachrovaní, to by nebylo dobré, ale věřím, že pravidelná konfrontace například s Ústím pro ně bude svým způsobem motivujícím střetem s realitou, který je požene dopředu  :).

Dále mě těší, že i přes horší výsledky drží áčko při sobě, snaží se bojovat na hřišti a pomáhat též při pořádání a chodu oddílu vůbec.  

Kde si myslíš, že bude Lokomotiva v horizontu pěti let?

Nevím kde bude, ale přál bych si, aby měl oddíl za pět či šest let obsazené všechny věkové kategorie od elévů po áčko, které povedou jejich trenéři. Pro to je potřeba nabrat dostatek mladých florbbalistů. Nějaké konkrétní sportovní cíle nemám, ale věřím, že pokud budeme mít stabilní mládežnickou základnu a dobrý tým trenérů, že se kvalita časem projeví. 

Co by si popřál sobě a oddílu do další sezóny?

Všem zejména pevné zdraví a chuť do prohánění toho děravýho nesmyslu.

 

Diskusní téma: Pavel Janda: ,,Co se organizační stránky týče, chod oddílu nám ještě trochu skřípe."

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek