Druhé vítězství si muži přivezli ze zasněženého severu

Varnsdorf (vos) – Chumelenice a obtížně sjízdné cesty nezabránily Lokomotivě v zisku tří bodů v zapadaném Varnsdorfu. Mnoho nechybělo a mohlo jich být i více. V utkání proti v tabulce poslednímu domácímu týmu se zrodilo jasné vítězství lounských a žeň bodů do kanadského bodování 11:1. Proti tradičnímu soupeři z České Lípy sice Louny celý zápas hrály vyrovnanou partii, ale ani bod se jim získat nepodařilo. Prohra o jedinou branku byla nešťastná – 4:5.

 

SK Paintball Varnsdorf - TJ Lokomotiva Louny 1:11 (0:1, 1:4, 0:6)

 

Jasné vítězství proti poslednímu týmu tabulky se zpočátku nerodilo lehce. Varnsdorf dlouho vzdoroval útočnému snažení Lokomotivy a sám vyrážel do nebezpečných protiútoků. Domácím však musely vzhledem k prázdné střídačce (pouze dva náhradní hráči) dojít síly a Louny si na tento okamžik dokázaly počkat. Stalo se tak v druhé třetině, kdy na jejím začátku sice Varnsdorf dokázal snížit na 1:2, ovšem pak již Lounským dovolil celkem snadno navyšovat skóre a užívat si pohodového vítězství. Utkání se v podstatě povedlo celé Lokomotivě. Vojta Stránský si udělal radost čistým hattrickem (pravděpodobně prvním v kariéře) a ještě brankou a přihrávkou navrch, Pavel Janda se nebývale odvážně v oslabení vydal z útoku do obrany a Reichlovskou fintou zasunul zpoza branky. Prosadili se junioři i tradiční střelecké opory a Gieszmann ukázal že roste v kvalitní brankářskou jedničku schopnou více než plně zastoupit v poslední době často nepřítomného Charváta.

Góly (nahrávky): 19. Němec – 7., 17., 22. a 43. Stránský V.(3xPihrt, Kinšt), 27., 43. Paseka (Beníšek), 29. Janda, 36. Beníšek (Paseka), 37. Pihrt (Stránský V.), 39. Semrád (Bartoš), 43. Bartoš (Pihrt); vyloučení 0:2; využití 0; střely 32:37.

 

TJ Lokomotiva Louny – FBC Česká Lípa 4:5 (3:2, 1:2, 0:1)

 

Česká Lípa je oproti Varnsdorfu již podle tabulkového postavení o fous těžším soupeřem (dvě místa před Lokomotivou) a bohužel se její vyšší kvalita prokázala i v tomto utkání. Do zápasu vstoupili lépe lounští, kterým se podařilo dostat velmi brzy do vedení 1:0. To však vydrželo pouhé dvě minuty, po kterých soupeř srovnal a začala přetahovaná o skóre, kdy se oba týmy střídaly v jednobrankové vedení. Jednu z lounských branek vstřelil ve svém teprve druhém zápase za muže i mladý junior Milan Čížek. Do třetí a rozhodující třetiny družstva vstoupila za vyrovnaného stavu 4:4 a zdálo se, že všem remíza vyhovuje. Lounští se pokoušeli o opatrné výpady ze zabezpečené obrany a Česká Lípa se též nikam nehnala a byla ráda že vzhledem k malému počtu na střídání může odpočívat. Občasné střely pochytali oba gólmani. Před koncem zápasu však rozhodčí vcelku přísně vyloučili lounského obránce a Česká Lípa právě zde prokázala svou zkušenost. Ihned z nařízené standardní situace skórovala a i když se Lokomotiva vrhla v závěru do tlaku za vyrovnáním. Remízovou branku se jí již vstřelit nepodařilo, a odešla tak z velmi pěkného utkání zklamaná. Škoda, remízu by si určitě zasloužila.

 

Góly (nahrávky): 2. Semrád, 9. Čížek, 13. Bartoš (Čížek), 29. Pihrt (Stránský V.); vyloučení 3:0; využití 0:1; střely 20:16.

 

Sestava: Gieszmann T., Kinšt M., Paseka M., Prokeš J., Janda P., Čížek M., Stránský Č., Pihrt M., Stránský V., Semrád V., Beníšek M., Bartoš J.